Tantuni, Mersin'in en meşhur yemeğidir. Kıyma ile hazırlanan bu yemek, lavaş ekmeğine sarılarak servis edilir. İsteğe göre beyaz veya kırmızı et kullanılabilir. Hazırsanız, kıymalı pratik tantuni nasıl yapılır birlikte görelim.
Yemeklik doğradığınız soğanı ve ezdiğiniz sarımsağı tereyağında pembeleşinceye kadar kavurun. Kıymayı ekleyin ve rengi dönünceye kadar kavurmaya devam edin. İnce doğradığınız sivri biberler ve küp doğradığınız domatesleri ilave edin. Tuz ve baharatlarla tatlandırıp domatesler suyunu çekene kadar pişirin.
Lavaş ekmekleri tavada hafif ısıtın. Pişen kıymalı harcı üzerlerine paylaştırın. Kıymalı harcın dibinde kalan suyu harcın üzerine gezdirin. Dürüm şekilde sarıp sıcak servis yapın.