Kıymalı Patates
Hazırlanma Süresi : 25 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Anne yemeği olarak da bilinen kıymalı patates, yorgun olduğumuz günlerin kurtarıcısı niteliğinde. Lezzeti ile gönüllere taht kuran kıymalı patates, basit bir şekilde hazırlandığı için okuyucularımız tarafından da çok beğeniliyor. Besleyici ve lezzetli olduğu için, midelerin bayram etmesini de sağlayan bir yemek. Peki, çok severek yediğimiz kıymalı patates yemeği nasıl yapılır? Malzemeleri hazırlayıp mutfağa geçtiyseniz, kıymalı patates tarifi için detaylara başlayabiliriz.

Kıymanın her halini severim diyorsanız, kapalı kıymalı pide ve kıymalı el açması börek tarifini denemeniz için buraya bırakıyoruz.

Kıymalı Patates Tarifi İçin

Malzemeler

Kıymalı Patates

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Soğanı doğrayıp yağda kavurun. Kıymayı ilave edip 5 dakika daha kavurun. Karabiber ilave edin.
  2. Kıymanın üzerine dilimlenmiş patates, domates ve biberleri yerleştirin. Bir su bardağı su ile salçayı eritip tencereye ilave edin.
  3. Kalan suyu ekleyip tuzunu ilave edip pişirin. Sıcak servis yapın.
  4. Kıymalı patatesi, kırmızı lahana turşusu ile birlikte servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

1 Porsiyon Kıymalı Patates Kaç Kalori?

  1. Kıymalı patatesin bir porsiyonu, yaklaşık 235 kaloridir. Yağ değeri yüksek olduğu için, küçük porsiyonlar halinde tüketilmesi önerilir.

Tarif Kategorileri

Farklı Et Yemekleri Sebze Tarifleri Öğle Yemeği Patatesli Tarifler

Benzer Tarifler

Burdur çekmesi
Farikal
Aspava
Humuslu Kokoreç
Sloppy Joe
İzmir Usulü Kokoreç