İzmir Usulü Kokoreç
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 2 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

En sevilen sokak lezzetlerinden biri olan kokoreç, bir sakatat çeşididir. Yöreden yöreye göre farklı şekillerde hazırlanan kokoreç, genellikle soğan salatası eşliğinde sunulur. Malzemeler hazırsa, Şef Emircan Canatar'dan İzmir usulü kokoreç tarifini sizlerin beğenisine sunuyoruz.

İzmir Usulü Kokoreç Tarifi İçin

Malzemeler

Soğan salatası için:

Kokoreç sezone için:

Servis için:

İzmir Usulü Kokoreç

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Muffin ekmeği ortadan kesilip ekmeğin iki tarafı da tavada kızartılır. 
  2. Daha sonra kapya biber ve köy biberi fırında ya da ızgarada pişirilir. Kokoreçler ızgarada pişirilir.  
  3. Ardından iri kesim yapılarak klarife tereyağında sotelemeye başlanır. Lezzeti artırmak için baharat eklenir. 
  4. Közlenmiş köy biberi ve közlenmiş kapya biberi eşlikçi ederek tabaklayabilirsiniz. Afiyet olsun.
  Püf Noktası
  • Soğanları tuz ile ovarak asidini bastırdıktan sonra yıkayıp malzemeler ile birleştirerek salata haline getirip yarım lime limon ekleyebilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Ege Mutfağı Yemekleri Yöresel Tarifler Farklı Et Yemekleri Atıştırmalık Et Tarifleri

Benzer Tarifler

Burdur çekmesi
Farikal
Aspava
Humuslu Kokoreç
Sloppy Joe
Teşrübe