İşkembe Yahnisi
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 1 saat 20 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Sakatat kültürü Osmanlı ve daha da öncesinden günümüze kadar gelen bir kültürdür. Kellepaça çorbası, kokoreç, ciğer tava gibi bir çok sakatat ürününü günümüzde aktif olarak tüketiyoruz. İşkembe yahnisi tarifine denerseniz eğer bayılcaksınız. Tarifin detayları aşağıda. 

İşkembe Yahnisi Tarifi İçin

Malzemeler

İşkembe Yahnisi

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Temizlenmiş işkembe suda yıkanır ardından su ilave edilerek yumuşayana kadar pişirilir. 
  2. Yumuşayan işkembe kuşbaşı şeklinde doğranır. 
  3. Yağlar tencereye alınarak eritilir. Yemeklik doğranan soğan kavrulur. 
  4. Soğanlar renk almaya başladığında salça eklenir, kokusu çıkana kadar kavrulur.
  5. İşkembeler, baharatlar, ezilmiş sarımsak ve işkembenin haşlama suyundan ekledikten sonra kısık ateşte pişirilir.

Tarif Kategorileri

Diğer Tarifler Et Tarifleri Osmanlı Mutfağı

Benzer Tarifler

Burdur çekmesi
Farikal
Aspava
Humuslu Kokoreç
Sloppy Joe
İzmir Usulü Kokoreç