Hardallı Kuzu Sırt
Hazırlanma Süresi : 25 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 5 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Kuzu eti, en yumuşak en çeşitlerinden biridir. İçeriğinde protein, demir, fosfor, çinko gibi mineraller barındırır. Fiziksel ve zihinsel gelişimin destekçisidir. Malzemeler tamamsa, hardallı kuzu sırt nasıl yapılır görelim.

Hardallı Kuzu Sırt Tarifi İçin

Malzemeler

Hardallı Kuzu Sırt

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Bir tutam tuz ve karabiberle kuzu sırt etini tatlandırdıktan sonra hardal sürün ve ısıya dayanıklı fırın kabını yağladıktan sonra kuzu sırt etini içine yerleştirin.
  2. Üzerini yağlı kağıt ile kapatıp önceden ısıtılmış 180 derece fırında 40 dakika kadar pişirin.
  3. Fırın kabına yuvarlak kesilmiş havuç, kereviz sapı, elma, arpacık soğan ve yarım çay bardağı sirkeyi ekleyip, 25 dakika daha aynı derecede üzeri açık pişirin.
  4. Fırından çıkarttıktan sonra üzerine bir tutam tuz serpin. Servis tabağına elmaları, sebzeleri ve kuzu sırt etini aktarıp sıcak olarak servis yapın. Afiyet olsun.

Nefis kuzu incik tarifini de notlarınız arasına ekleyin.

Tarif Kategorileri

MasterChef Tarifleri Fırın Yemekleri Et Tarifleri Kırmızı Et Yemekleri Öğle Yemeği

Benzer Tarifler

Burdur çekmesi
Farikal
Aspava
Humuslu Kokoreç
Sloppy Joe
İzmir Usulü Kokoreç