Etli Ve Patatesli Ayva
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 35 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Fosfor, bakır ve potasyum bakımından zengin olan ayva, genellikle tatlı tariflerinde kullanılır. Et yemeklerine çok yakışan bu besin, sindirim sisteminde oluşan hastalıkların giderilmesinde önemli bir rol oynar. Malzemeler tamamsa, sofranıza renk katacak etli ve patatesli ayva tarifine başlayabiliriz.

Etli Ve Patatesli Ayva Tarifi İçin

Malzemeler

Etli Ve Patatesli Ayva

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Kuzu etini sıvı yağ ve tereyağı ile birlikte kısık ateşte kavurmaya başlayın. Arpacık soğanları ekleyip kavurmaya devam edin.
  2. Kabuğunu soyduktan sonra iri küpler halinde doğradığınız ayvaları ve yine kabuğunu soyup bütün olarak taze patatesleri ekleyin. Birkaç dakika daha kavurun.
  3. Tencerenin içine sıcak suyu ekleyin. Kaynamaya bırakın.
  4. Su kaynayınca tencerenin kapağını kapatın, ateşi kısın. Yarım saat bu şekilde pişirin.
  5. Yıkayıp süzdüğünüz pirinci, tuzu ve baharatını ekleyin. Pirinçler pişince ocaktan alın. Sıcak servis yapın.

Kuzu eti ve farklı sebzelerle sunulan mutancana tarifine de göz atın.

Tarif Kategorileri

Akşam Yemeği Farklı Et Yemekleri Patatesli Tarifler Et Tarifleri

Benzer Tarifler

Burdur çekmesi
Farikal
Aspava
Humuslu Kokoreç
Sloppy Joe
İzmir Usulü Kokoreç