Etli Kereviz Dizmesi
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Etli Kereviz Dizmesi Tarifi İçin

Malzemeler

Terbiye için

Etli Kereviz Dizmesi

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Kerevizlerin kabuklarını soyup 6 eşit parçaya bölün. Kerevizleri kararmamaları için 1 çorba kaşığı un katılmış limonlu suda bekletin.
  2. Soğanı soyup kıyın. Havucu temizleyip verev dilimleyin.
  3. Margarini tencerede eritip soğan ve eti kavurun. Bir bardak su ve havucu ekleyip pişirin.
  4. Başka bir tencereye kerevizleri sivri tarafları ortaya gelecek şekilde dizin. Orta kısmını hafifçe açıp etleri yerleştirin.
  5. Üzerini örtecek kadar su ilave edip yağlı kağıtla kapatın. Tencerenin kapağını örtüp pişirin.
  6. Limon suyu ve yumurtaları bir kapta iyice çırpın. Pişen yemeğin suyundan bu karışıma azar azar katın. Terbiyeyi yavaş yavaş yemeğe ilave edip bir taşım kaynatın.
  7. Hazırladığınız yemeğin suyunu süzüp servis tabağına ters çevirin. Üzerine süzdüğünüz suyu gezdirerek ekleyin. Sıcak servis yapın.

Tarif Kategorileri

Farklı Et Yemekleri Farklı Sebze Yemekleri

Benzer Tarifler

Burdur çekmesi
Farikal
Aspava
Humuslu Kokoreç
Sloppy Joe
İzmir Usulü Kokoreç