Etli Bamya Yemeği
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 7 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Yaz aylarının sonlarına doğru yetişen bamyanın sağlığa katkıları saymakla bitmez. Vitamin ve mineral açısından oldukça zengin olan bamya içerdiği yüksek lif sayesinde sindirim sistemine yardımcı olur. Düşük kalorisi ile diyetlerin vazgeçilmez sebzelerinden biridir. Kuru ve yaş olarak tüketilebilir. Bamya çorbası, bamya kızartması, zeytinyağlı bamya yemeği ve bamya turşusu gibi birçok tarifte kullanılır. Hepsi birbirinden lezzetli olan tariflerden, etli bamya yemeği için malzemeleriniz hazırsa tarifin detaylarına geçelim.

Etli Bamya Yemeği Tarifi İçin

Malzemeler

Etli Bamya Yemeği

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Zeytinyağı tencereye alınır ve yemeklik doğranan soğan kavrulmaya başlanır. 
  2. Soğan biraz suyunu salınca ezilmiş sarımsak, salça ve ince doğranan kuşbaşı et tencereye eklenir ve kavrulmaya devam edilir. 
  3. Bamyaların baş kısımları kesilir. Çok büyükse eğer birkaç parçaya bölünebilir.
  4. Bamyalar ve küp küp doğranan domates eklenir. 
  5. Bir limonun suyu tencereye sıkılır ve yarım limon kabuğu da tencereye atılır. 
  6. Tenceredeki malzemelerin üzerini geçecek kadar su eklenir ve pişirmeye bırakılır. 
  7. Piştikten sonra limon kabuğu çıkartılır ve servis edilir. Afiyet olsun. 

Tarif Kategorileri

Tencere Yemekleri Farklı Sebze Yemekleri Türk Mutfağı Yemekleri Farklı Et Yemekleri Sebze Tarifleri

Benzer Tarifler

Burdur çekmesi
Farikal
Aspava
Humuslu Kokoreç
Sloppy Joe
İzmir Usulü Kokoreç