SİTEDE GÖR
Anasayfa
Tarifler
Farklı Et Yemekleri
Erik Tavası
Erik Tavası
Güncelleme tarihi:
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi :
10 dakika
Pişirme Süresi :
5 dakika
Kaç Kişilik:
6 Kişilik
Malzemelere Geç
Yapılış Adımlarına Geç
Erik Tavası Tarifi İçin
Malzemeler
250 gr kuşbaşı kuzu eti
1 çay bardağı zeytinyağı
2 çorba kaşığı biber salçası
1 adet orta boy soğan
2 baş taze diş sarımsak
500 g ekşi (yeşil) erik
Tuz
Karabiber
Erik Tavası
Nasıl Yapılır
Fotoğrafları Gizle
Fotoğrafları Göster
Kuşbaşı kuzu etini bir tencereye alıp üzerine 1 çay bardağı su ekleyin ve etler yumuşayana kadar pişirin.
Etler suyunu tamamen çekince zeytinyağı ve yemeklik doğradığınız soğanı ekleyip soteleyin.
Temizlediğiniz sarımsakları ve salçayı ilave edip 2-3 dakika daha sotelemeye devam edin. Ocaktan alarak yeşil erikleri ekleyip karıştırın.
Hazırladığınız karışımı bir fırın tepsisine yayın ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında 5 dakika bekletin. Fırından alıp sıcak servis yapın.
Kuzu etiyle hazırlanan ve içeriğinde birçok mineral barındıran
etli bamya tarifi
ne mutlaka göz atın.
Tarif Kategorileri
Et Tarifleri
Yöresel Tarifler
Güneydoğu Anadolu Yemekleri
Kırmızı Et Yemekleri
Fırın Yemekleri
Pratik Yemek Tarifleri
Öğle Yemeği
Benzer Tarifler
Burdur çekmesi
Farikal
Aspava
Humuslu Kokoreç
Sloppy Joe
İzmir Usulü Kokoreç