Erik Tavası
Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 5 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Erik Tavası Tarifi İçin

Malzemeler

Erik Tavası

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Kuşbaşı kuzu etini bir tencereye alıp üzerine 1 çay bardağı su ekleyin ve etler yumuşayana kadar pişirin.
  2. Etler suyunu tamamen çekince zeytinyağı ve yemeklik doğradığınız soğanı ekleyip soteleyin.
  3. Temizlediğiniz sarımsakları ve salçayı ilave edip 2-3 dakika daha sotelemeye devam edin. Ocaktan alarak yeşil erikleri ekleyip karıştırın.
  4. Hazırladığınız karışımı bir fırın tepsisine yayın ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında 5 dakika bekletin. Fırından alıp sıcak servis yapın.
Kuzu etiyle hazırlanan ve içeriğinde birçok mineral barındıran etli bamya tarifine mutlaka göz atın.

Tarif Kategorileri

Et Tarifleri Yöresel Tarifler Güneydoğu Anadolu Yemekleri Kırmızı Et Yemekleri Fırın Yemekleri Pratik Yemek Tarifleri Öğle Yemeği

Benzer Tarifler

Burdur çekmesi
Farikal
Aspava
Humuslu Kokoreç
Sloppy Joe
İzmir Usulü Kokoreç