Ege Usulü Kuzu Etli Arapsaçı
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 5 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Ülkemizde en çok Ege'de yetiştirilen arapsaçı, sindirim sistemini düzenlemesiyle bilinir. Sakinleştirici etkisiyle depresyon, stres ve uykusuzluk gibi sorunların giderilmesinde de kullanılır. İçeriğindeki mineraller sayesinde kalp sağlığını olumlu yönde etkiler. Genelde çorba, salata ve et yemeklerinde yer verilen bu besin, Akdeniz ülkelerinde de tüketilir. Malzemeleriniz hazırsa, kuzu etli arapsaçı tarifine başlayabiliriz.

Ege Usulü Kuzu Etli Arapsaçı Tarifi İçin

Malzemeler

Terbiyesi için

Ege Usulü Kuzu Etli Arapsaçı

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Kuşbaşı doğranmış kuzu etini orta ateşte zeytinyağında, etler suyunu salıp çekene kadar kavurun. İri yemeklik doğranmış soğanı ilave edin.
  2. Soğanlar kavrulunca üzerine iri doğranmış arapsaçını ekleyip biraz daha kavurun ve üzerini örtecek kadar su koyup, tuzunu ekleyin. Tencerenin kapağını kapatıp pişmeye bırakın.
  3. Terbiyesi için; un, yoğurt ve limon suyunu bir kaseye alın. Üzerine 1 çay bardağı su ilave ederek karıştırın.
  4. Biraz da yemeğin suyundan ekleyerek terbiyeyi ılındırın ve yavaşça yemeğe ekleyin. Bir taşım daha kaynatıp ocaktan alın.
  5. Ege usulü kuzu etli Arapsaçını, ezme salata ile birlikte servis edebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.

Ege Usulü Kuzu Etli Arapsaçının Püf Noktaları Nelerdir?

  1. Arapsaçını temizlerken kök ve dal kısımlarını birbirinden ayırın ve bol su ile durulayın.
  2. Dilerseniz, kuzu etini 10 dakika haşladıktan sonra kavurabilirsiniz. Bu sayede daha yumuşak bir şekilde tüketebilirsiniz.
  3. Haşlama suyunu pilav ve makarna gibi yemeklerin içerisinde kullanabilirsiniz.
  4. Terbiyeyi soğuk bir halde yemeğe eklerseniz, topaklanmalar oluşacaktır. Bu nedenle ılık olmasına özen gösterin.
  5. Aroma katmak için, bir diş ezilmiş sarımsak kullanabilirsiniz.

1 Porsiyon Ege Usulü Kuzu Etli Arapsaçı Kaç Kaloridir?

  1. Standart malzemelerle hazırlanan bir porsiyon etli arapsaçı, yaklaşık 95 kaloridir. Protein değeri yüksek olan bu besini, diyet listelerine ekleyebilirsiniz. Dilerseniz, etsiz bir şekilde hazırlanan zeytinyağlı arapsaçı tarifini de deneyebilirsiniz.
Sebzelerle harmanlayabileceğiniz et yemekleri sizin de damak zevkinize hitap ediyorsa, potasyum deposu olarak bilinen patlıcan kebabı tarifine göz atabilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Sebze Tarifleri Farklı Et Yemekleri Kırmızı Et Yemekleri Sulu Yemek Tarifleri Et Tarifleri Ege Mutfağı Yemekleri Yöresel Tarifler Öğle Yemeği

Benzer Tarifler

Burdur çekmesi
Farikal
Aspava
Humuslu Kokoreç
Sloppy Joe
İzmir Usulü Kokoreç