Dana eti, yüksek proteinli bir besindir. Kemik ve kas gelişimini destekleyen bu besin, sebze ve pilav ile birlikte sunulabilir. Hazırsanız, özel günlerde sunabileceğiniz dana kaburga nasıl yapılır birlikte görelim.
Tencerede kaburga ön pişirme malzemelerini ekleyip 4-5 saat kısık ateşte pişirin. Bir tavada risotto için soğanı ve sarımsağı zeytinyağında soteledikten sonra, Arborio pirincini ekleyip 5 dakika kavurun.
Sebze suyunu 3 adımda ekleyip, pirinçler pişmeye yakın haşlanmış kuşkonmaz dilimlerini, tereyağı ve parmesanı ekleyin.
Tabağa risottoyu, pişirilen kaburgayı ve bir yerde çektirilen soya sos ve bal ile hazırladığınız sosu kaburganın üzerine koyup, domates ve arpacık soğan ile süsleyip servis yapın.
Dilerseniz, nefis rosto tarifine de göz atabilirsiniz.