Dana Kaburga
Hazırlanma Süresi : 25 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Dana eti, yüksek proteinli bir besindir. Kemik ve kas gelişimini destekleyen bu besin, sebze ve pilav ile birlikte sunulabilir. Hazırsanız, özel günlerde sunabileceğiniz dana kaburga nasıl yapılır birlikte görelim.
Dana Kaburga Tarifi İçin

Malzemeler

Ön pişirme için:

Risotto için:

Sunum için:

Dana Kaburga

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Tencerede kaburga ön pişirme malzemelerini ekleyip 4-5 saat kısık ateşte pişirin. Bir tavada risotto için soğanı ve sarımsağı zeytinyağında soteledikten sonra, Arborio pirincini ekleyip 5 dakika kavurun.
  2. Sebze suyunu 3 adımda ekleyip, pirinçler pişmeye yakın haşlanmış kuşkonmaz dilimlerini, tereyağı ve parmesanı ekleyin.
  3. Tabağa risottoyu, pişirilen kaburgayı ve bir yerde çektirilen soya sos ve bal ile hazırladığınız sosu kaburganın üzerine koyup, domates ve arpacık soğan ile süsleyip servis yapın.

Dilerseniz, nefis rosto tarifine de göz atabilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Pilav Tarifleri Et Tarifleri Öğle Yemeği

Benzer Tarifler

Burdur çekmesi
Farikal
Aspava
Humuslu Kokoreç
Sloppy Joe
İzmir Usulü Kokoreç