Bıldırcın Dolması
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 50 dakika
Kaç Kişilik: 5 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Bıldırcın, sülüngiller familyasına ait küçük bir kuş türüdür. Genellikle kızartma yapımında kullanılan bıldırcın eti, sağlık açısından çok faydalıdır. Protein değeri yüksek olduğu için kas ve kemik gelişimini destekler. Osmanlı mutfağından günümüze kadar ulaşan bıldırcın dolması, pirinç, soğan, kuru üzüm ve bademli harçtan oluşur. Bıldırcının içi doldurulduktan sonra tencerede veya fırında pişirilir. İç harcın dağılmasını önlemek için kürdanla tutturulur. Malzemeler hazırsa, Osmanlı usulü bıldırcın dolması tarifine geçebiliriz.

Alternatif olarak bıldırcın ve haşlanmış bıldırcın yumurtası tarifine de göz atabilirsiniz.

Bıldırcın Dolması Tarifi İçin

Malzemeler

Bıldırcın Dolması

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Bıldırcınlar temizlenir, üzerlerinde tüy kaldıysa hepsi koparılır.
  2. Bademleri ve kuru üzümleri iki ayrı kapta sıcak suda bekletilir. 
  3. Bademlerin kabuklarını soyulur. 
  4. Tencereye 2 yemek kaşığı yağ koyulur ve yemeklik doğranan soğan renk alana kadar kavrulur. 
  5. Badem, tuz, suyu süzülmüş kuru üzüm, karabiber ve pirinç eklenerek 3 dakika kavrulur. 
  6. Ardından sıcak su eklenerek pişirilir.
  7. Ayıklanan bıldırcınların dış derisine zarar vermeden 1 yemek kaşığı yağda dış kısımları kızartılır. 
  8. Pişen pilava tarçın ve nar ekşisi eklenerek bıldırcınların içerisine doldurulur. 
  9. Dağılmaması için kürdan yardımı ile tutturulur. 
  10. Tencereye dizilir, su eklenerek pişmeye bırakılır.
  11. Daha lezzetli bir su içerisinde pişmesini isterseniz, pişme suyuna nane, soğan ya da defne yaprağı katabilirsiniz. Afiyet olsun. 

1 Porsiyon Bıldırcın Eti Kaç Kalori?

  1. 1 adet bıldırcın eti, yaklaşık 230 kalori değerindedir. Ancak iç harcına eklenen malzemelere göre kalori değeri değişiklik gösterebilir.

Tarif Kategorileri

MasterChef Tarifleri Farklı Et Yemekleri Osmanlı Mutfağı Et Tarifleri Dolma Tarifleri

Benzer Tarifler

Burdur çekmesi
Farikal
Aspava
Humuslu Kokoreç
Sloppy Joe
İzmir Usulü Kokoreç