Balkabağı Dolması
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 1 saat 25 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Sonbaharın gelişi ile çıkan balkabaklarının içi oyularak yapılan bu dolma tarifine bayılcaksınız. Balkabağı ve etin lezzeti birbirine geçerek damaklarda adeta şölen oluşturuyor. Osmanlı'dan bu yana mutfağımızda olan balkabağı dolması tarifinin detayları aşağıda. 


Balkabağı Dolması Tarifi İçin

Malzemeler

Balkabağı Dolması

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Balkabağının üstü kapak şeklinde kesilir. 
  2. Kesilen balkabağının içi tencere gibi oyulur. 
  3. Soğan iri yemeklik doğranır, sarımsaklar ezilir.
  4. Bütün malzeme balkabağının içine koyulur ve yağlı kağıt ile üstü kapatılır. 
  5. 200 derecede 1 saat pişirilir. 
  6. Kabak şeklinde kesilen kapak kısmı da fırına alınarak 25 dakika pişirilir. Afiyet olsun. 

Tarif Kategorileri

Farklı Et Yemekleri Dolma Tarifleri Farklı Sebze Yemekleri Osmanlı Mutfağı

Benzer Tarifler

Burdur çekmesi
Farikal
Aspava
Humuslu Kokoreç
Sloppy Joe
İzmir Usulü Kokoreç