Anasonlu Patates Püreli Tas Kebabı
Hazırlanma Süresi : 25 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Yozgat'ın yöresel yemeği olarak bilinen tas kebabı, et ve salça ile hazırlanır. Tabanı için patates püresi kullanılır. İsteğe göre farklı baharatlarla zenginleştirilebilir. Hazırsanız, anasonlu patates püreli tas kebabı tarifine geçebiliriz.

Anasonlu Patates Püreli Tas Kebabı Tarifi İçin

Malzemeler

Patates püresi için:

Anasonlu Patates Püreli Tas Kebabı

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Tas kebabı yapacağınız tencereyi ısıtın. Tereyağını ve eti ekleyin. Birkaç dakika karıştırarak kavurun.
  2. İnce ince kıyılmış soğanı ekleyin. Kavurmaya devam edin. En son 2-3 yemek kaşığı sıcak su ile inceltilmiş salçayı ilave edin.
  3. Tuzu, taze çekilmiş karabiberi ve yaprak yaprak ayrılmış taze kekiği ekleyin. Etleri tencerenin ortasında öbek olacak şekilde toparlayın. Isıya dayanıklı çukur bir tası etleri içine hapsedecek şekilde kapatın.
  4. Tencerenin kenarından 1.5 su bardağı sıcak su ekleyin. Orta ateşte 10 dakika pişirdikten sonra ateşi kısın.
  5. Etler suyunu çekince kontrollü olarak 1-2 bardak daha sıcak su ilave edin. Etleri yarım saat daha pişirin.
  6. Patates püresi için kabuğunu soyduğunuz patatesleri iri küpler halinde doğrayıp tencereye aktarın.
  7. Üzerini örtecek kadar su ve toz halindeki anasonu ilave edin. Haşlamaya bırakın.
  8. Patatesler haşlanınca suyunu süzün, sıcak sütü, tereyağını, kaşar peynirini ekleyin. Püre halinde ezin. Etleri patates püresi ile birlikte sıcak sıcak servis yapın. Afiyet olsun.

Nefis tepsi kebabı tarifini de notlarınız arasına ekleyin.

Tarif Kategorileri

Öğle Yemeği Kebap Tarifleri Yöresel Tarifler Et Tarifleri

Benzer Tarifler

Burdur çekmesi
Farikal
Aspava
Humuslu Kokoreç
Sloppy Joe
İzmir Usulü Kokoreç