Ağır Ateşte Zencefilli Biftek
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Ağır Ateşte Zencefilli Biftek Tarifi İçin

Malzemeler

Ağır Ateşte Zencefilli Biftek

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Sıvı yağ ile yağladığınız tavada, büyük parçalara ayrılmış biftek parçalarını kahverengi olana dek soteleyin. Sotelenen eti başka bir kaba alın.
  2. İri doğranmış soğan, taze zencefil ve sarımsakları robottan geçirerek püre haline getirin.
  3. Sos için biftekleri sotelediğiniz tavadaki yağı kağıt peçete yardımıyla silin. Hazırladığınız püre karışımını tavaya alın ve püre kıvamını alması için su ilave ederek soteleyin.
  4. Ardından yıldız anason ve karabiber tanelerini de ekleyerek 1-2 dakika pişirin. Ardından şeker,soya sosu ve domates püresini ilave edip kenara alın.
  5. Etleri derin bir tencereye alın ve üzerlerini geçecek şekilde su ilave edin. Hafif ateşte kaynama noktasına gelene kadar pişirin.
  6. Bu sırada fırını 160 derecede fanlı programda ısıtmaya başlayın.
  7. Etleri yeniden derin bir fırın kabına suyu ile birlikte alarak, üzeri alüminyum folyo ile kapalı şekilde yaklaşık 2.5 saat pişirin.
  8. Pişen etleri servis tabağına alın ve üzerlerine hazırladığınız sosu dökerek, sıcak şekilde servis yapın.

Lezzetine doyamayacağınız mutancana tarifini de notlarınız arasına ekleyin.

Tarif Kategorileri

Öğle Yemeği Fırın Yemekleri Et Tarifleri

Benzer Tarifler

Burdur çekmesi
Farikal
Aspava
Humuslu Kokoreç
Sloppy Joe
İzmir Usulü Kokoreç