- Sıvı yağ ile yağladığınız tavada, büyük parçalara ayrılmış biftek parçalarını kahverengi olana dek soteleyin. Sotelenen eti başka bir kaba alın.
- İri doğranmış soğan, taze zencefil ve sarımsakları robottan geçirerek püre haline getirin.
- Sos için biftekleri sotelediğiniz tavadaki yağı kağıt peçete yardımıyla silin. Hazırladığınız püre karışımını tavaya alın ve püre kıvamını alması için su ilave ederek soteleyin.
- Ardından yıldız anason ve karabiber tanelerini de ekleyerek 1-2 dakika pişirin. Ardından şeker,soya sosu ve domates püresini ilave edip kenara alın.
- Etleri derin bir tencereye alın ve üzerlerini geçecek şekilde su ilave edin. Hafif ateşte kaynama noktasına gelene kadar pişirin.
- Bu sırada fırını 160 derecede fanlı programda ısıtmaya başlayın.
- Etleri yeniden derin bir fırın kabına suyu ile birlikte alarak, üzeri alüminyum folyo ile kapalı şekilde yaklaşık 2.5 saat pişirin.
- Pişen etleri servis tabağına alın ve üzerlerine hazırladığınız sosu dökerek, sıcak şekilde servis yapın.
Lezzetine doyamayacağınız mutancana tarifini de notlarınız arasına ekleyin.