Değişik boyutlara ve renklere sahip olan ıstakoz, yenilebilir deniz canlısıdır. 5 kilo ağırlığa ve 35 cm uzunluğa kadar ulaşabilen ıstakoz, zor bulunduğu için diğer deniz canlılarına göre daha pahalıdır. 19. yüzyılda 'böcek' olarak görüldüğü için, mahkumlara ve fakir kesime verilse de, zaman içerisinde değeri artmıştır. Istakoz, farklı pişirme yöntemleriyle hazırlanabilir. Ancak hangi yöntem seçilirse seçilsin, mutlaka haşlanmak zorundadır. Başta B12 vitamini olmak üzere protein, fosfor, potasyum ve sodyum bakımından zengindir. Peki, evde ıstakoz nasıl yapılır? Malzemeleriniz hazırsa, ev yapımı ıstakoz yemeği tarifine geçebiliriz.
Farklı deniz ürünlerini sevenler karidesli taco, kalamar tava ve ıstakoz pilakili imam bayıldı tarifini deneyebilirsiniz.
Istakoz Yemeği Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?
1 Porsiyon Istakoz Yemeği Kaç Kalori?