Fırında Levrek
Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Ülkemizde Akdeniz ve Ege balığı olarak bilinen levrek; A, B ve D vitamini bakımından son derece zengindir. Eklem ve kemik sağlığını güçlendirmesiyle bilinen bu besin, kızartma, fırınlama veya ızgara da pişirilir. Kanser ve kalp hastalıkları riskini düşürmesinin yanı sıra diyabet hastalarının tüketebileceği besinler arasındadır. Özellikle gelişim çağındaki çocukların ve kemik hastalarının haftada bir kez tüketmesi önerilir. Malzemeleriniz hazırsa, tadı damağınızda kalacak fırında levrek tarifine geçebiliriz.

1 Porsiyon Fırında Levrek Kaç Kaloridir?

Levreğin bir porsiyonu, ortalama 95 kaloridir. İçeriğinde protein, magnezyum, demir gibi mineraller barındıran bu besini, diyet listelerine ekleyebilirsiniz.

Fiziksel ve zihinsel gelişimi büyük ölçüde destekleyen balık yemeklerine sitemizden ulaşabilirsiniz. Dilerseniz, Karadeniz'in meşhur lezzeti hamsi buğulama tarifini de notlarınız arasına ekleyebilirsiniz.

Fırında Levrek Tarifi İçin

Malzemeler

Fırında Levrek

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Balıkları fırın poşetine yerleştirin. Erittiğiniz margarini balıkların üzerine ekleyin. Poşetteki balıkları 15 dakika buzdolabında bekletin.
  2. Fırın torbasından dikkatlice çıkarttığınız balıkların üzerine ince dilimlediğiniz sebzeleri zevkinize göre dizin. Fırını 180 dereceye ayarlayın.
  3. Boş bir fırın torbasını fırın tepsisine yerleştirin. Artan dilimlenmiş sebzeleri fırın torbasının içine yayın.
  4. Dilimlenmiş sebzelerin üzerine balıkları düzgün bir şekilde yerleştirip torbanın ağzını bağlayın. 180 dereceye ayarladığınız fırında 25 dakika pişirin.
  5. Balıkları fırından çıkardıktan sonra 10 dakika dinlendirin. Şimdiden afiyet olsun.
  Servis Önerisi

Fırında levreği, humus ve börülce salatası ile birlikte servis edebilirsiniz.

  Püf Noktası
  • Tarifte kullanacağınız levreği mutlaka temizletin.
  • Pişirme işlemine başlamadan önce üzerine ufak çizikler atın. Böylece daha kolay pişecektir.
  • Pişirme esnasında levreklerin üzerine, limon dilimleri ve defne yaprağı ekleyin. Bu sayede ağır kokuyu bastırabilirsiniz.
  • Pişirme işlemini yaparken tepsiye yağlı kağıt serin. Levrekleri pişirdikten sonra bir süre kağıt havluda bekleterek fazla yağın süzülmesini sağlayabilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Balık Yemekleri Levrek Tarifleri Öğle Yemeği Et Tarifleri Fırın Yemekleri

Benzer Tarifler

Goan fish curry
Buharda çipura
Tahin soslu levrek
Fırında çinekop
Fiskegrateng
Air fryer'da palamut