Ülkemizde Akdeniz ve Ege balığı olarak bilinen levrek; A, B ve D vitamini bakımından son derece zengindir. Eklem ve kemik sağlığını güçlendirmesiyle bilinen bu besin, kızartma, fırınlama veya ızgara da pişirilir. Kanser ve kalp hastalıkları riskini düşürmesinin yanı sıra diyabet hastalarının tüketebileceği besinler arasındadır. Özellikle gelişim çağındaki çocukların ve kemik hastalarının haftada bir kez tüketmesi önerilir. Malzemeleriniz hazırsa, tadı damağınızda kalacak fırında levrek tarifine geçebiliriz.
1 Porsiyon Fırında Levrek Kaç Kaloridir?
Levreğin bir porsiyonu, ortalama 95 kaloridir. İçeriğinde protein, magnezyum, demir gibi mineraller barındıran bu besini, diyet listelerine ekleyebilirsiniz.
Fiziksel ve zihinsel gelişimi büyük ölçüde destekleyen balık yemeklerine sitemizden ulaşabilirsiniz. Dilerseniz, Karadeniz'in meşhur lezzeti hamsi buğulama tarifini de notlarınız arasına ekleyebilirsiniz.
Fırında levreği, humus ve börülce salatası ile birlikte servis edebilirsiniz.