Çipura Izgara
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 2 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Ege ve Akdeniz’in bu namlı balığı Marmara’da seyrek bulunur. Ortalama 25 – 35 cm boy ve 0,5 – 3 kg ağırlığındadır. Etçil bir balıktır. Kuvvetli çenesiyle küçük kabukluları, balıkları ve diğer deniz canlılarını kolayca yer. Yaz devresinde sığlarda, kış aylarında da 35 – 40 m derinliklerde yaşar. İki yaş üstündekiler daha da derinlere iner. Eti lezzetli balıklardandır.

Çipura Izgara Tarifi İçin

Malzemeler

Çipura Izgara

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Çipuranın içini iyice temizleyin. Soğuk suyla iyice yıkayıp kanını alıp pulları temizleyin. İki tarafına da bıçakla hafif bir çizik atın. 2 yemek kaşığı zeytinyağına batırıp, tuzlayın.

Izgarada her iki tarafını da 10 dakika pişirip sıcak servis yapın.
Tarifte kullanabileceğiniz nefis balık soslarına buradan ulaşabilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Akşam Yemeği Et Tarifleri Balık Yemekleri

Benzer Tarifler

Tavada lüfer
Arroz de marisco
Cazuela de mariscos
Jumbo güveç
Lipsoz balığı
Izgara palamut