Yakiniku, Japon mutfağında kızartılmış sebze ve et için kullanılan bir tanımdır. Dünyanın birçok yerinde 'Japon barbeküsü' ismiyle de bilinir. Izgara et pişirildikten sonra daldırma sos ile sunulur veya pişirilmeden önce bu sosa bulanır. Yakiniku sosunda ana malzemeler soya sosu, susam ve şekerdir. İsteğe göre sarımsak ve susam yağı eklense de, bu malzemeler sosu daha karmaşık ve keskin bir hale getirir. Uzak Doğu ülkelerinde çok sevilen yakiniku, dana anrikot ile hazırlanabilir. Malzemeler hazırsa, Japon mutfağından nefis yakiniku tarifine geçebiliriz.
Kore mutfağından bibimbap, acılı tteokbokki ve Çin mutfağından ballı susamlı tavuk tarifine göz atmayı unutmayın.
Sosu için:
Yakiniku Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?