Larb Gai (Thai Marul Sarma)
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 10 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

DENİZ’İN NOTU: Bir Güney Doğu Asya yemeği olan Larb gai; taze aromatik bitkiler ve maruldan gelen taze gevreklik ile tatlı, tuzlu ve ekşinin mükemmel dengesini içeren bir tariftir ve bağımlılık yapar! Deniz Berdan’dan sizler için Tayland’ın en lezzetli salatalarından Thai marul sarma (Larb gai) tarifi.

Maki sushi ve nigiri suşi tarifine de göz atın.

Larb Gai (Thai Marul Sarma) Tarifi İçin

Malzemeler

Servis için

Larb Gai (Thai Marul Sarma)

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Bir kasede mısır nişastası, misket limon suyu, balık sosu, esmer şeker ve suyu  karıştırın.  
  2. Wok tavaya ayçiçek yağı, zencefil ile sarımsağı ekleyerek 3-4 dakika soteleyin. Limon otu veya lime zesti ilave ettikten sonra kıymayı ekleyin ve pişene kadar kavurun.
  3. Sosu ekleyin ve 1 dakika sonra taze biberi ve kırmızı soğanı ilave ederek 2  dakika  daha kavurun. Kişniş ile taze naneyi ilave edin ve bir dakika sonra ocaktan alın.
  4. Marullara kıymalı karışımı paylaştırın ve üzerine yer fıstığı serpin. Limon dilimleri ve arzu ederseniz  yanında haşlanmış pirinç ile servis edin.

Tarif Kategorileri

Japon Mutfağı Yemekleri Sarma Tarifleri Salata Tarifleri Uzakdoğu Mutfağı Yemekleri MasterChef Tarifleri

Benzer Tarifler

Beef tataki
Dragon tail roll
Yakisoba
Kushikatsu
Manju
Senbei