Seezling Ördek
Hazırlanma Süresi : 1 saat
Pişirme Süresi : 1 saat 10 dakika
Kaç Kişilik: 2 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Pekin ördeği, soya sosu, hoisin sos ve ördek yufkası ile hazırlanan bu yemek, Uzak Doğu mutfağının zengin tariflerinden biridir. Kelime olarak 'cızırtılı' anlamına gelen seezling, ismini ördeğin kızartılma biçiminden almıştır. Yeni tatlar denemek isteyenler için, Şef Tamer Özkan’ın yorumuyla özel soslarla lezzetlendirilmiş seezling ördek tarifine geçebiliriz.

Alternatif olarak ördek göğsü ve siste ördek tarifini de deneyin.

Seezling Ördek Tarifi İçin

Malzemeler

Hoisin sos için

Ördek yufkası için

Kızartmak için

Garnitür sebze için

Seezling Ördek

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Hoisin sos için bütün malzemeyi bir tencereye alarak kısık ateşte üçte biri kalana kadar kaynatın.
  2. Ördeği yıkadıktan sonra tüylerini yakın ve kalan tüyleri de cımbızla temizleyin.
  3. Taze baharatlar ile sebzeleri bir tavada soteledikten sonra tuz ilave ederek ördek ile birlikte bir tencereye alın ve ördeği kapatacak şekilde su ekleyin.
  4. Kısık ateşte bir saat süreyle haşlayın. Daha sonra ördek ile haşlama suyundan kalan ne varsa bir fırın tepsisine alarak üzerini fırın kâğıdı ile kapatın ve önceden ısıtılmış 135 derecedeki fırında 70 dakika pişirin. 
  5. Bu arada serviste kullanacağınız yufka için su, un ve az tuzu bir tencereye alarak topak olmaması için sürekli karıştırmak suretiyle kulak memesinden biraz daha yoğun bir kıvam elde edene kadar pişirin ve soğumaya bırakın.
  6. Soğuyan hamuru 30-35 g ağırlığında bezelere ayırın ve 4 mm kalınlığında yuvarlak olarak açın. 2 adet açılmış yuvarlak hamur arasına susam yağı sürdükten sonra üst üste koyun ve tekrar 3 mm incelikte olacak şekilde oklava ile açın. Yağsız tavada renk aldırmadan pişirin.
  7. Fırından aldığınız ördeği kemiklerinden özenle ayırın ve derisini de temizleyin.
  8. Kemiksiz ördek göğüsleri ile butları kızgın yağda kızartın. (Yağ çekmemesi için yağ kızgın olmalı ancak kurutmamalısınız.) Kızartma işleminden sonra eti ince ince dilimleyin ve servis tabağına alın.
  9. Garnitür sebze, hoisin sos ve yufka ile süsleyerek servis edin.

Tarif Kategorileri

Japon Mutfağı Yemekleri Uzakdoğu Mutfağı Yemekleri Soya Soslu Tarifler Kırmızı Et Yemekleri Davet Yemekleri

Benzer Tarifler

Beef tataki
Dragon tail roll
Yakisoba
Kushikatsu
Manju
Senbei