Pancarlı Somon Suşi
Hazırlanma Süresi : 1 saat
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 1 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Sevgili Arzu Yurtseven’den pancar ile renklendirilmiş nefis somon suşi tarifi..

Pancar sevenler için pancar carpaccio ve soğuk pancar çorbası tarifini buraya bırakıyoruz.

Pancarlı Somon Suşi Tarifi İçin

Malzemeler

Pancarlı meze için 

Pancarlı Somon Suşi

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Pancarı iyice yıkadıktan sonra haşlayın. Suyunu ayırdıktan sonra rendeleyin ve suyunu sıkarak bir kaba alın. (Pancar suyuyla pembe suşi pilavı yapabilirsiniz.)
  2. Meze için gerekli diğer tüm malzemeleri de pancara ekleyerek karıştırın.
  3. Pilav yapışkan olduğu için elinizi daima ıslatmalısınız. Bu yüzden yanınızda bir kap içme suyu bulundurun.
  4. Noriyi bambunun üzerine koyun. Elinizi ıslatarak bir avuç pilav alın ve norinin üstüne ince bir şekilde yayın. 
  5. Norinin arkasını çevirin ve sırasıyla pancarlı mezeyi, somonu, bir ya da iki parça salatalığı ve marul yaprağını içine yerleştirin. Bambu yardımıyla noriyi yuvarlayın.
  6. Sardığınız roll’u bir kaba yaydığınız reyhana bulayın ve çok keskin bir bıçak yardımıyla hızlı bir şekilde dilimleyin ve tabağa alarak servis edin.

Tarif Kategorileri

Öğle Yemeği Meze Tarifleri Uzakdoğu Mutfağı Yemekleri Tuzlu Atıştırmalık Tarifler

Benzer Tarifler

Beef tataki
Dragon tail roll
Yakisoba
Kushikatsu
Manju
Senbei