Nabeyaki Udon
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 1 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Nabeyaki Udon Tarifi İçin

Malzemeler

Nabeyaki Udon

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Sebzeleri yıkayıp süzün. Pırasayı dilimleyin. Havucu uzunlamasına ortadan ikiye kesip tekrar enine ikiye kesin.
  2. Mantarların üzerine bıçakla çizgiler çizin. Çin lahasını iri parçalar şeklinde doğrayın.
  3. Soya yağını tavada kızdırıp sebzeleri soteleyin. Tavayı ocaktan alın. Balık suyunu 'nabe' adını verdikleri güveç kabına alıp ocakta ısıtın.
  4. Udonları ekleyip hafifçe yumuşayana kadar pişirin. Sebzeleri ekleyip 5-6 dakika daha pişirin. Üzerine 1 yumurtayı kırıp güveç kabını ocaktan indirin. Özel kaşığı ve kâsesi içinde servis yapın. Afiyet olsun.

Tarif Kategorileri

Sebze Tarifleri Uzakdoğu Mutfağı Yemekleri Pilav ve Makarna Tarifleri Japon Mutfağı Yemekleri Makarna Tarifleri Vejetaryen Yemekleri Akşam Yemeği

Benzer Tarifler

Beef tataki
Dragon tail roll
Yakisoba
Kushikatsu
Manju
Senbei