Money Bag
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 10 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Kelime olarak para kesesi anlamına gelen money bag, Tayland mutfağından dünyaya yayılan tariflerden biridir. İnce açılan hamur, kıymalı harç ile doldurulur ve genelde tatlı biber sosuyla birlikte servis edilir. Bir mantı türü olan money bag, özellikle yeni yıl kutlamalarında sofralardaki yerini alır. Malzemeler hazırsa, Tayland usulü money bag tarifine geçebiliriz.

Daha fazlası için Tayland yemeklerine göz atın.

Money Bag Tarifi İçin

Malzemeler

Hamuru için:

İç harcı için:

Money Bag

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. İç harcı için sıvıyağı tavaya alın ve kızdırın. Üzerine yağsız kıymayı ekleyerek kavurun.
  2. Kereviz sapı ve sarımsağı ince ince doğradıktan sonra kıymaya ilave edin. 
  3. 5 adet Frenk soğanını ince ince kıyın ve harca ekleyin. 
  4. Soya sosu, şeker ve susamı ilave ederek karıştırın ve 1 dakika daha kavurduktan sonra soğuması için kenara alın. 
  5. Hamuru için, unu bir kaba alın ve ortasını havuz şeklinde açın. 
  6. Yumurta, tuz ve suyu ilave edip karıştırarak hamur kıvamını ayarlayın.
  7. Hamuru 15 dakika yoğurduktan sonra, 2 parçaya ayırın ve üzerini nemli bezle örterek 20 dakika dinlendirin. 
  8. Merdane yardımıyla yufkadan daha kalın olacak şekilde açın. 
  9. Bardak ağzı yardımıyla hamuru yuvarlak biçimde kesin. 
  10. Hamurların ortasına kıymalı harç dökün ve kenarlarına fırçayla su sürüp kese şeklinde katlayın. 
  11. Keseleri Frenk soğanı ile bağlayın. Tavaya sıvı yağı alıp kızdırın.
  12. Hazırladığınız keseleri kızgın yağda kızartın. Afiyet olsun.
  Servis Önerisi

Money bagleri, soya sosu veya tatlı biber sosuyla birlikte servis edin.

Tarif Kategorileri

MasterChef Tarifleri Hamur İşi Tarifleri Tuzlu Hamur İşi Tarifleri Uzakdoğu Mutfağı Yemekleri

Benzer Tarifler

Beef tataki
Dragon tail roll
Yakisoba
Kushikatsu
Manju
Senbei