Maki Sushi
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Sushi denildiğinde, hemen hemen herkesin aklına maki sushi görünümü gelir. Sushinin geleneksel hallerinden biri olan maki sushi, deniz yosunu, pirinç ve balık ile hazırlanır. Maki kendi içinde de farklı çeşitlere sahiptir. En fazla tüketilen çeşitleri ise hosomaki, futomaki, temaki ve ehomakidir. Bu sushilerin birbirinden farkı ise sarılış biçimleri veya malzemele sayılarıdır. Malzemeler hazırsa, maki suşi tarifine geçebiliriz.

Alternatif olarak sashimi, nigiri sushi ve sushi tarifine göz atın.

Maki Sushi Tarifi İçin

Malzemeler

Sarmak için:

Maki Sushi

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Öncelikle pirinci haşlayın. Pilav sosu için; Şeker, tuz ve sirkeyi karıştırıp kaynatın.
  2. Sosu soğuması için bekletin. Sos soğuduğunda, sıcak pirincin üzerine dökün ve karıştırın.
  3. Somon ve ton balığı filetolarını, keskin bir bıçakla ince dilimler halinde kesin.
  4. Deniz yosunu yapraklarını ikiye bölün. Bambu tabakanın üzerine yarım yosun yaprağını yerleştirin.
  5. Bir avuç pirinci yaprağın üzerine yayın. Üzerine ton balığı veya somon dilimlerini yerleştirin.
  6. İsteğe göre iç kısmına salatalık veya avokado dilimleri yerleştirin.
  7. Hepsini bambu yardımıyla sıkıca sararak rulo şekline getirin.
  8. Ruloyu bambudan çıkartın. Bıçak yardımıyla dilimleyin.
  9. Kırmızı turp dilimleri, wasabi ve zencefil turşusu eşliğinde servis edin. Afiyet olsun.

Tarif Kategorileri

Uzakdoğu Mutfağı Yemekleri MasterChef Tarifleri Balık Yemekleri Japon Mutfağı Yemekleri Akşam Yemeği

Benzer Tarifler

Beef tataki
Dragon tail roll
Yakisoba
Kushikatsu
Manju
Senbei