Karidesli Pad Thai
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Deniz mahsulleri ve noodle'ın sık sık kullanıldığı Uzakdoğu mutfağı, farklı baharat ve soslara yer vermektedir. Karidesli pad thai, basta Tayland olmak üzere Asya ülkelerinde oldukça sevilen bir yemektir. Ana malzemeleri karides, noodle ve tamarin olan bu tarif, ana yemek olarak sunulabilir. Ancak yer fıstığına alerjisi olan kişilerin, tarifte yer fıstığı kullanması uygun değildir. Malzemeler hazırsa, karidesli pad thai nasıl yapılır sorusu için detaylara geçelim.

Karidesli pad thai tarifini beyaz lahana salatası, kimchi turşusu veya çin pilavı ile birlikte sunabilirsiniz.

Tayland mutfağından tom kha kai çorbası ve beef massaman curry tarifine de göz atın.

Karidesli Pad Thai Tarifi İçin

Malzemeler

Karidesli Pad Thai

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Rice noodle'ı derin bir kasenin içerisine alın. Üzerine kaynar su dökün ve yumuşaması için bekleyin.
  2. Tamarini geniş bir kasede çatal yardımıyla ezin.
  3. Tamarinin üzerine balık sosu, soya sosu ve esmer şekeri ekleyerek karıştırın.
  4. Taze soğanın beyaz kısımlarını ince ince doğrayın. Aynı şekilde sarımsakları da kıyın.
  5. Büyük bir tavayı ocağa alarak içerisine yağ ekleyin.
  6. Yağ kızmaya başladığında sarımsakları ve taze soğanın beyaz kısımlarını ekleyerek 2 dakika soteleyin.
  7. Ardından yer fıstığı ekleyerek 1 dakika daha soteleyin.
  8. Karidesleri tavaya yerleştirin ve üzerine tuz serpin. Bu şekilde 4 dakika kavurun.
  9. 4 dakikanın ardından sıya filizini ekleyerek özdeşleşene kadar karıştırın.
  10. Daha sonra önceden hazırladığınız soyalı sos karışımı ilave edin.
  11. Tavanın bir köşesinde boşluk bırakın. Bu kısımda yumurtayı kırın ve pişirin.
  12. Yumurta piştiğinde tavadaki diğer malzemelerle karıştırın. Hazırladığınız karışımı servis tabaklarına alarak sıcak bir şekilde servis edin. Afiyet olsun.

Karidesli Pad Thia Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?

  1. Noodleları ıslatırken soğuk suda ıslatmak ve bir süre yumuşamasını beklemek noodleların parçalanmadan ve daha sağlıklı yumuşamasını sağlayacaktır. 
  2. Pad thainin sosunu hazırlarken yaratıcı olabilir ve sosu dilediğiniz gibi zenginleştirebilirsiniz. Ben elimde olan baharatlardan zencefil sarımsak biraz ketçap ve teriyaki sosla zenginleştirdim.
  3. Eğer konserve soya filizi kullanacaksanız zaten işlem gördüğü için en son dahil etmenizde fayda var. Aksi takdirde soya filizleri eriyecektir. 
  4. Üzerine kavrulmuş Susam serpiştirerek daha da lezzetli hale getirebilirsiniz.
  5. Son olarak üzerine ince kıyılmış yeşil soğan serpiştirebilirsiniz.
  6. İçerisine çeşitli asya sebzeleri koyarak çeşitlendirebilirsiniz. 

Tarif Kategorileri

Akşam Yemeği Uzakdoğu Mutfağı Yemekleri MasterChef Tarifleri Balık Yemekleri

Benzer Tarifler

Beef tataki
Dragon tail roll
Yakisoba
Kushikatsu
Manju
Senbei