Karides Wonton
Hazırlanma Süresi : 1 saat
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Kökeni Çin'e dayanan Wonton, Uzak Doğu mutfağında sık sık kullanılan bir mantı türüdür. İç harcında karides ve piliç eti kullanılır. Ayrıca susam yağı, soya sosu ve istiridye sosu ile zenginleştirilir. Malzemeler hazırsa, Şef Tamer Özkan’dan Japon mutfağının enfes lezzetli Karides Wonton mantı tarifi.

Çin mutfağından jioza ve Kore mutfağından mandu tarifine göz atmayı unutmayın.

Karides Wonton Tarifi İçin

Malzemeler

İç harcı için

Kızartmak için

Karides Wonton

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. İç harç için karides ve tavuk göğsünü robotta çekin ve taze baharatlar ile karıştırın. Daha sonra sırası ile soya sosu, istiridye sosu ve susam yağını ilave edin ve tuzu ekleyerek harmanlayın.
  2. Karışımı 2 saat süreyle buzdolabında bekletin.
  3. Un, su ve tuzu bir kaba alarak kulak memesi kıvamına gelene kadar yoğurun ve 3 saat süreyle dinlenmeye bırakın. Dinlendirilen hamuru bir merdane yardımıyla 3 mm kalınlığında küçük daireler şeklinde açın.
  4. Her birinin içine 1 tatlı kaşığı iç harçtan koyun ve kenarlarına hafif su sürerek hamuru istediğiniz şekilde kapatın. Aynı işleme hamur bitene kadar devam edin.
  5. Yapışmaz, derin ve kapaklı bir tavada yağı ısıtın ve mantıları tabanları aşağı gelecek şekilde yerleştirerek kapağı kapalı biçimde kızartın.
  6. Tabanları kızaran mantıların üzerine sıcak su ekleyin ve kısık ateşte hamurlar yumuşayana kadar pişirin.
  7. Servis tabağına aldığınız wontonları çıtır sebze eşliğinde ve soya sos veya arzu ettiğiniz bir sos ile servis edin.

Tarif Kategorileri

Balık Yemekleri Mantı Tarifleri Uzakdoğu Mutfağı Yemekleri Japon Mutfağı Yemekleri Soya Soslu Tarifler

Benzer Tarifler

Beef tataki
Dragon tail roll
Yakisoba
Kushikatsu
Manju
Senbei