Havucu rendeleyin ve suyunu çekene kadar yağsız bir tavada çevirin. Suyunu çektikten sonra zeytinyağı ekleyerek pişirin ve soğuması için kenara alın.
Başka bir kapta mayonez, yoğurt, tuz ve doğranmış sarımsağı karıştırın.
Havuç soğuyunca mayonez karışımını ilave edin.
Ayıklanmış karidesleri una bulayın. Karidesleri; çimçim ise en fazla 3-4 dakika, jumbo ise 5-6 dakika yağda kızartın ve soğumaya bırakın.
Pilav yapışkan olduğu için elinizi daima ıslatmalısınız. Bu yüzden yanınızda bir kap içme suyu bulundurun.
Noriyi bambunun üzerine koyun. Elinizi ıslatarak bir avuç pilav alın ve norinin üstüne ince bir şekilde yayın ve üzerine 1 çay kaşığı haşhaşı serpiştirin.
Norinin arkasını çevirin ve içine karidesi, havuç taratoru, yeşil biber ve karamelize cevizi yerleştirin. Bambu yardımıyla noriyi yuvarlayın.
Çok keskin bir bıçakla hızlı bir şekilde dilimleyin ve tabağa alın.