Fishcake
Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Türkçesi 'balık keki' olarak bilinen fishcake, kılçıksız balık, karides, kalamar ve baharatlarla hazırlanır. Aynı zamanda balık kroket ile benzerlik de gösterir. Hazırlanan balıklar, kızgın yağda kızartıldıktan sonra sosla birlikte servis edilir. Malzemeleriniz hazırsa, fishcake nasıl yapılır birlikte görelim.

Kore mutfağından kimchi ve mandu tarifine göz atmayı unutmayın.

Fishcake Tarifi İçin

Malzemeler

Fishcake

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. İlk olarak soğan ve sarımsağın kabuklarını soyun.
  2. Karides ve kalamarları temizlenmiş olarak alın. Aynı şekilde dil balığında da kılçık kalmamasına özen gösterin.
  3. Tüm malzemeleri robottan geçirin.
  4. Teflon tavaya bir miktar zeytinyağı ekleyerek ısıtın.
  5. Robotta parçalanan harcı bir tabağa alın ve elinizle yuvarlayarak köfte şekli verin.
  6. Hazırladığınız köfteleri zeytinyağında önlü arkalı olacak şekilde kızartın.
  7. Fishcake'leri limon dilimi ile birlikte servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Fishcake Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?

  1. Tarifte sevdiğiniz baharatları kullanabilirsiniz.
  2. Teflon yerine wok tava da kullanabilirsiniz.
  3. Köfteleri kızarttıktan sonra, kağıt havluda bekleterek fazla yağını almayı unutmayın.

Tarif Kategorileri

Kore Mutfağı Kızartma Tarifleri Uzakdoğu Mutfağı Yemekleri Balık Yemekleri Akşam Yemeği

Benzer Tarifler

Beef tataki
Dragon tail roll
Yakisoba
Kushikatsu
Manju
Senbei