Favalı Mantar Suşi
Hazırlanma Süresi : 1 saat
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 1 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Sevgili Arzu Yurtseven’in yorumuyla favalı mantar suşi lezzeti.

Alternatif olarak klasik sushi tarifine de göz atın.

Favalı Mantar Suşi Tarifi İçin

Malzemeler

Fava için

Favalı Mantar Suşi

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Fava malzemelerini bir tencereye alarak baklalar yumuşayana kadar pişirin.
  2. Gerekirse su ilave edin ve soya sos nedeniyle tuzu çok az kullanın. Rondodan geçirdikten sonra bir tabağa alın. Favanın kıvamı yoğun olmalıdır. 
  3. Mantarları temizleyip ince ince doğrayın ve bir tavaya alın. Önce yüksek, sonra kısık ateşte pişirin.
  4. Mantarlar suyunu tamamen çekince zeytinyağı ve susam yağı ekleyin. Soya sos ilave ederek pişirmeye devam edin.
  5. Son olarak tereyağını ekleyerek mantarları çevirin ve soğuması için kenara alın.
  6. Pilav yapışkan olduğu için elinizi daima ıslatmalısınız. Bu yüzden yanınızda bir kap içme suyu bulundurun.
  7. Noriyi bambunun üzerine koyun. Elinizi ıslatarak bir avuç pilav alın ve norinin üstüne ince bir şekilde yayın.
  8. Pilavın üzerine 1 tatlı kaşığı çıtır soğan serpiştirin ve pilava yapışması için hafifçe kaşığın tersiyle bastırın.
  9. Norinin arkasını çevirin ve içine fava ile mantarı yayın. Bambu yardımıyla noriyi yuvarlayın.
  10. Çok keskin bir bıçak yardımıyla hızlı bir şekilde dilimleyin ve tabağa alın. Mantarla süsleyerek servis edin.

Tarif Kategorileri

Öğle Yemeği Uzakdoğu Mutfağı Yemekleri Soya Soslu Tarifler Balık Yemekleri Tuzlu Atıştırmalık Tarifler Mantarlı Tarifler

Benzer Tarifler

Beef tataki
Dragon tail roll
Yakisoba
Kushikatsu
Manju
Senbei