Dim Sum
Hazırlanma Süresi : 1 saat
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Dim sum, Çin mutfağında balık, et ve kabuklulardan oluşan bir menü ile hazırlanır. Çin'de hem kahvaltı, hem de öğle yemeği olarak sunulan dim sum, çayla birlikte içilir. Klasik Kayseri mantısından en önemli farkı buharda pişmesi ve içinde sebze, denil mahsulü ya da mantar kullanılmasıdır. Malzemeler hazırsa, dim sum tarifi için detaylara geçebiliriz.

Alternatif olarak Mandu (Kore Mantısı) tarifine göz atabilirsiniz.

Dim Sum Tarifi İçin

Malzemeler

Hamuru İçin:

İç harcı için:

Dim Sum

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Unu eleyip derin bir aba alın. Sıcak su, soğu su ve yağı ilave edip yumuşak bir hamur elde edene kadar iyice yoğurun.
  2. Hazırladığınız hamuru 16 eşit parçaya ayırıp yuvarların. Hamur bezelerinin üzerini kapatıp 30 dakika dinlendirin.
  3. İç harcı için kıyma, soya sosu, bambu filizi, sek sherry, şeker ve yağı karıştırın. Daha sonra mısır ununu ekleyip karıştırın. 
  4. Dinlenen her hamur bezelerini üzerine 2-3 yemek kaşığı buğday nişastası serpilmiş tezgahın üzerinde elinizle bastırarak bir çay tabağı büyüklüğünde açın.
  5. Hamurların ortasına 1 tatlı kaşığı iç harcından koyup kapatın ve kenarlarını birbirine yapıştırın.
  6. Hazırladığınız Dim Sum mantılarını hafifçe yağlanmış demir kevgir üzerine koyup su dolu bir tencereye oturtun.
  7. Suyun buharında 15 dakika kadar pişirin. Haşlanan mantıları servis tabağına alın. 
  8. Üzerine taze soğan ve çili biberi ekledikten sonra  son olarak tabağın kenarına karides krakerlerini ekleyip yanında soya sosu ile servis edin. Afiyet olsun.

Tarif Kategorileri

Öğle Yemeği Mantı Tarifleri Uzakdoğu Mutfağı Yemekleri

Benzer Tarifler

Beef tataki
Dragon tail roll
Yakisoba
Kushikatsu
Manju
Senbei