Hamsiyi marine etmek için baş ve kılçıklarını ayıkladıktan sonra her iki tarafını da tuzlayarak 15 dakika dinlenmeye bırakın.
Tuzdan arındırmak için akan suda yıkayın ve hamsileri en az 3 saat süreyle pirinç sirkesinde bekletin.
Pilav yapışkan olduğu için elinizi daima ıslatmalısınız. Bu yüzden yanınızda bir kap içme suyu bulundurun.
Noriyi bambunun üzerine koyun. Elinizi ıslatarak bir avuç pilav alın ve norinin üstüne ince bir şekilde yayın.
Norinin arkasını çevirin ve sırasıyla hamsiyi, bir ya da iki parça salatalığı, dörde böldüğünüz 2 adet çileği dizin. Bambu yardımıyla noriyi yuvarlayın.
Sardığınız roll’u bir kaba yaydığınız maydanoza bulayın ve roll’un üzerine boydan kesilmiş ince dilim çilekleri yerleştirdikten sonra streç filmle sarın.
Bambu ile roll’u tekrar sıkıştırın ve streç filmi çıkarmadan keskin bir bıçakla dilimleyin.