Acılı, Tonlu Ve Yengeçli Suşi
Hazırlanma Süresi : 40 dakika
Pişirme Süresi : 5 dakika
Kaç Kişilik: 1 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Sevgili Arzu Yurtseven’den gerçek Uzak Doğu lezzetlerini evinize taşıyacağınız efsane suşi lezzeti..

Farklı tatlar denemek isteyenler için yengeç salatası ve ton balıklı salata tarifini buraya bırakıyoruz.

Acılı, Tonlu Ve Yengeçli Suşi Tarifi İçin

Malzemeler

Acılı, Tonlu Ve Yengeçli Suşi

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Yengeç surimiyi ince ince küçük parçalara ayırın ve ton balığı ile karıştırın.
  2. Kornişon turşusunun suyunu süzerek bu karışıma ilave edin. Son olarak soya sosu, susam yağı, acı sosu ve mayonezi ekleyerek karıştırın. 
  3. Pilav yapışkan olduğu için elinizi daima ıslatmalısınız. Bu yüzden yanınızda bir kap içme suyu bulundurun.
  4. Noriyi bambunun üzerine koyun. Elinizi ıslatarak bir avuç pilav alın ve norinin üstüne ince bir şekilde yayın.
  5. Norinin arkasını çevirin ve tonlu-yengeç karışımını bol miktarda pilavın üzerine yayın. Bambu yardımıyla noriyi yuvarlayın.
  6. Çok keskin bir bıçak yardımıyla hızlı bir şekilde dilimleyin ve tabağa alın. 
  7. Üzerini kırmızı biber veya pul biberle süsleyerek servis edin.

Tarif Kategorileri

Öğle Yemeği Uzakdoğu Mutfağı Yemekleri Ton Balıklı Tarifler

Benzer Tarifler

Beef tataki
Dragon tail roll
Yakisoba
Kushikatsu
Manju
Senbei