SİTEDE GÖR
Anasayfa
Tarifler
Dünya Mutfaklarından Tarifler
Patlıcan Pidesi
Patlıcan Pidesi
Güncelleme tarihi:
21 Ekim 2022
Hazırlanma Süresi :
1 saat
Pişirme Süresi :
45 dakika
Kaç Kişilik:
6 Kişilik
Malzemelere Geç
Yapılış Adımlarına Geç
Patlıcan Pidesi Tarifi İçin
Malzemeler
6 patlıcan
500 gr kıyma
6 su bardağı un
1 su bardağı su
1 çay kaşığı kabartma tozu
Tuz
2 su bardağı sıvıyağ
1 yumurtanın sarısı
Patlıcan Pidesi
Nasıl Yapılır
Fotoğrafları Gizle
Fotoğrafları Göster
Patlıcanları yıkayıp kurulayın. Birkaç yerinden kürdanla delikler açıp ızgarada közleyin. Kabuklarını soyup püre haline gelinceye kadar ezin.
Kıymayı 1 kahve fincanı kadar suyla pişirin. Közlenip ezilmiş patlıcanla karıştırın. Tuz ve karabiberle tatlandırın.
Elenmiş un, su, sıvıyağ ve kabartma tozunu bir kapta yoğurun. İki eşit parçaya bölüp birinci parçayı yağlanmış fırın tepsisine yayın.
Patlıcanlı kıymalı harcı paylaştırın ve kalan hamuru da aynı şekilde açıp üzerine yayın. İstediğiniz büyüklükte dilimler halinde kesin.
Üzerine yumurta sarısı sürün. Önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında 45 dakika pişirin. Servis yapın.
Tarif Kategorileri
Patlıcanlı Tarifler
Pide Tarifleri
Hamur İşi Tarifleri
Öğle Yemeği
Benzer Tarifler
Hindistan cevizli Selanik tatlısı
Selanik baklavası