Vareniki
Hazırlanma Süresi : 25 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 3 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Slav mutfağı yemeğidir. Ukrayna yemeği olarak da geçer. Çin mantısı ve Türk mantısı ile de benzerlik gösterir. Hamur ve içerisinde harç ile oldukça lezzetlidir. Sizlerle paylaşacağımız patatesli vareniki tarifinin detayları aşağıda. 

Alternatif lezzetler için hingel mantımantı börek ve mantı hamuru tariflerine göz atabilirsiniz. 

Vareniki Tarifi İçin

Malzemeler

Harç İçin;

Servis için;

Vareniki

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Hamuru için olan bütün malzemeleri bir araya getirerek yoğurun. Oluşan hamuru kenarda dinlendirmeye bırakın. 
  2. Harç için patatesler tuzlu suda haşlayın. 
  3. Haşlanan patatesleri süt ile ezilin, tuz  ve karabiber ilave ederek tatlandırın. 
  4. Yağları tavaya alın ve soğanı renk alana kadar kavurun. 
  5. Kavrulan soğanı da patatesli karışıma ekleyin ve harcı soğumaya bırakın.  
  6. Dinlenen hamuru açın ve halkalar kesin. İçerisine harçtan koyarak kapatın. 
  7. Kaynar suda haşlayın. 
  8. Servis için soğanı pudra şekeri ile birlikte kavurun. 
  9. Haşlananların üzerine soğan ve yeşil soğan serperek servis edin.
  10. Afiyet olsun. 

Tarif Kategorileri

Tuzlu Hamur İşi Tarifleri Farklı Hamur İşi Tarifler Ana Yemek Tarifleri

Benzer Tarifler

Blini
Sırniki
Medovik
Pelmeni
Piroşki
Çikolatalı mereng