İtalya'da ravioli, Uzakdoğu mutfağında gyoza olarak bilinen mantının Rus mutfağındaki karşılığı ise pelmenidir. Tatlı ve tuzlu olarak ikiye ayrılan pelmeni, tatlı olarak sunulacaksa meyveli sos ve şekerle birlikte hazırlanır. Tuzlusu ise sade, kıymalı veya peynirli çeşitleri ile sunulur. Kayseri mantısının mutfağımızdaki yeri farklı olsa da, Rus mutfağına özgü pelmeniyi de mutlaka denemenizi öneriyoruz. Malzemeler hazırsa, 'Pelmeni nasıl yapılır?' birlikte görelim.
Pelmeni Yanına Ne Gider?
Pelmeni mantısını, imam bayıldı, kırmızı biber çorbası, bademli brüksel lahanası salatası eşliğinde sunabilirsiniz.
Malzemeler
İç harcı için
Üzeri için
Pelmeni Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?