SİTEDE GÖR
Anasayfa
Tarifler
Dünya Mutfaklarından Tarifler
Zereshk Polo
Zereshk Polo
Güncelleme tarihi:
26 Ekim 2023
Hazırlanma Süresi :
15 dakika
Pişirme Süresi :
15 dakika
Kaç Kişilik:
3 Kişilik
Malzemelere Geç
Yapılış Adımlarına Geç
Zereshk Polo Tarifi İçin
Malzemeler
1 tavuk budu
1 çay fincanı pirinç
3 çay fincanı tavuk suyu
Yarım çay kaşığı safran
1 tatlı kaşığı salça
1 tatlı kaşığı un
1 tatlı kaşığı margarin
Yarım limon suyu
Tuz
Karabiber
1 çay bardağı zereshk
Zereshk Polo
Nasıl Yapılır
Fotoğrafları Gizle
Fotoğrafları Göster
Tavuğu bir tencerede bol suyla haşlayın. Başka bir tencerede margarini eritip salçayı ekleyin.
1.5 çay fincanı tavuk suyu un ve limonu ilave edin. Tavuğu bir fırın kabına alıp karışımı üzerine sürün. Orta ateşte üzeri kızarıncaya kadar pişirin.
Pirince 1.5 kahve fincanı tavuk suyu, tuz ve karabiber ekleyip pişirin. Safranı bir yemek kaşığı su ile sulandırarak pilavın üzerine dökün.
Tavuk budunu ve pilavı servis tabağına alın. Zereshkleri pilavın üzerine dökerek servis yapın.
Tarif Kategorileri
Akşam Yemeği
Tavuk Yemekleri
Benzer Tarifler
Fesenjan
Patatesli Tahdig