Fesenjan
Aslı Can Kaçar İçerik Editörü
27 Tarif       24 Takipçi
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 45 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

İran mutfağına ait yemeklerden biri olan fesenjan, tatlı ve ekşi İran güveci olarak bilinir. Kökeni Sasani hanedanına kadar uzanan bu yemek, genellikle İran pilavının üzerinde servis edilir. Fesenjan yapımında, tavuk, kuzu, koyun, dana veya ördek eti kullanılabilir. Irak mutfağında da oldukça yaygındır. Fesenjan, nar, ceviz, zerdeçal ve portakal kabuğu eşliğinde sunulabilir.

Patatesli tahdig tarifine göz atmayı unutmayın.

Fesenjan Tarifi İçin

Malzemeler

Üzeri için:

Fesenjan

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Tencereye zeytinyağını alın ve kızdırın.
  2. Tavuk etini uygun parçalara bölün ve zeytinyağında kavurun.
  3. Üzerine karabiber ve tuz ekleyin.
  4. Et tamamen pişince bir tabağa alın.
  5. Başka bir tencerede zeytinyağını kızdırın.
  6. Küp küp doğranmış soğanı ekleyerek zeytinyağında kavurun.
  7. Üzerine cevizleri ilave edin. Daha sonra nar ekşisi ve nar suyunu ekleyip sos kıvamına gelinceye kadar pişirin.
  8. Ardından tavukları sosun içine alın ve 45 dakika daha pişirin. Pişen yemeğin üzerine nar taneleri ekleyerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Tarif Kategorileri

MasterChef Tarifleri Kuruyemişli Tarifler Tavuk Yemekleri

Benzer Tarifler

Patatesli Tahdig
Zereshk polo