- Portakal suyu ve limon suyunu derin bir kaba alıp yarı yarıya azalıncaya kadar kaynatın. Mikserle köpürünceye kadar çırpın.
- Kereviti kaynar suda 10 dakika haşlayın. Kabuklarını temizleyip etini çıkarın. Baş ve kıskaçlarını saklayın. Minik kabakları uzunlamasına ortadan ikiye kesin.
- Kekik ve biberiyeyi kıyın. Zeytinyağını ekleyip karıştırın. Zeytinyağı karışımını tavaya aktarıp ısıtın. Önce sebzeleri, sonra deniz ürünlerini soteleyin.
- Servis tabağına önce kabakları, mercan balığını ve kerevit etini yerleştirin. Kerevitin baş ve kıskaçlarını yemeği saracak şekilde yan tarafına yerleştirin.
- Taze tarhunla süsleyin. Hazırladığınız sosu üzerine gezdirip servis yapın.
Balık tariflerinde ihtiyaç duyacağınız nefis balık sosları ve balık pişirmenin püf noktaları yazımıza buradan ulaşabilirsiniz.