Sebzeli Mercan Balığı
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 1 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Sebzeli Mercan Balığı Tarifi İçin

Malzemeler

Süsleme için:

1 dal taze tarhun

Sebzeli Mercan Balığı

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Portakal suyu ve limon suyunu derin bir kaba alıp yarı yarıya azalıncaya kadar kaynatın. Mikserle köpürünceye kadar çırpın. 
  2. Kereviti kaynar suda 10 dakika haşlayın. Kabuklarını temizleyip etini çıkarın. Baş ve kıskaçlarını saklayın. Minik kabakları uzunlamasına ortadan ikiye kesin.
  3. Kekik ve biberiyeyi kıyın. Zeytinyağını ekleyip karıştırın. Zeytinyağı karışımını tavaya aktarıp ısıtın. Önce sebzeleri, sonra deniz ürünlerini soteleyin.
  4. Servis tabağına önce kabakları, mercan balığını ve kerevit etini yerleştirin. Kerevitin baş ve kıskaçlarını yemeği saracak şekilde yan tarafına yerleştirin.
  5. Taze tarhunla süsleyin. Hazırladığınız sosu üzerine gezdirip servis yapın.

Balık tariflerinde ihtiyaç duyacağınız nefis balık sosları ve balık pişirmenin püf noktaları yazımıza buradan ulaşabilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Akşam Yemeği Sebze Tarifleri Balık Yemekleri

Benzer Tarifler

Socca
Croque Monsieur
Belle Helene
Paris Brest
Confit de Canard
Pissaladiere