Patates Terin
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 1 saat
Kaç Kişilik: 2 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Terin, Fransız mutfağıyla özdeşleşen bir yemektir. İsteğe göre et veya sebze ile hazırlanan terin, seramik kaplarda pişirilmesiyle bilinir. Fransız mutfağında çok sevilen patatesli terin, yalnızca 6 malzemeden oluşur. 15 dakikalık hazırlama sürecinin ardından yemek fırına atılır ve 1 saat boyunca pişirilir. Malzemeler hazırsa, patatesli terin tarifine geçebiliriz.

Farklı versiyonları olan pazılı terin ve beyaz peynirli terin tarifini de deneyin.

Patates Terin Tarifi İçin

Malzemeler

Patates Terin

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Patatesler yıkanır, kurulanır. 
  2. Mandolin yardımı ile ince ince kesin. Mandolin yoksa eğer dikkat ederek oldukça ince kesin. 
  3. Tuz, karabiber ve muskat rendesi ekleyerek karıştırın. 
  4. Tereyağını bir tencerede eritin ve ılıdığında patatesleri tereyağına bulayın. 
  5. Bir fırın kabına patatesleri dizin. İki sıra dizdikten sonra biraz parmesan ekleyerek devam edin. 
  6. En son katı koyduktan sonra başka bir kapla ya da elinizle patatesleri sıkıştırın. 
  7. Üzerine bir ağırlık koyarak 1-2 saat dolapta bekletin. 
  8. 180 derece önceden ısıtılmış fırında 1 saat pişirin.
  9. Sebze yanında tüketebilirsiniz. Afiyet olsun. 

Tarif Kategorileri

Fransız Mutfağı Patatesli Tarifler Peynirli Tarifler

Benzer Tarifler

Socca
Croque Monsieur
Belle Helene
Paris Brest
Confit de Canard
Pissaladiere