Paris Brest
Hazırlanma Süresi : 35 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Fransız mutfağının zarif ve lezzetli tatlılarından biri olan Paris Brest, pralin kremasının ve dış kabuğunun çıtırlığının birleşimiyle bir lezzet şöleni sunuyor. Özel günlerinizi şımartacak bu tatlıyı mükemmel şekilde hazırlamak için bazı kritik noktaları ve püf noktalarını bilmek oldukça önemlidir. Malzemeler hazırsa Paris Brest tarifi için detaylara geçebiliriz.

Krokan Bush tarifi için göz atabilirsiniz.

Bir porsiyon paris brest kaç kaloridir?

Bir porsiyon paris brest 450 kaloridir.

Paris Brest Tarifi İçin

Malzemeler

Choux Hamuru  İçin:

Pralin Kreması İçin:

Üzeri İçin:

Paris Brest

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Tereyağı, su, tuz ve şekeri bir tencereye alın ve kaynatın.
  2. Kaynadıktan sonra unu ekleyin ve karıştırarak hamuru 2-3 dakika pişirin. 
  3. Hamuru bir kaba alın ve biraz soğumasını bekleyin.
  4. Yumurtaları hamur pürüzsüz ve akıcı bir kıvam alana kadar birer birer ekleyin ve her seferinde iyice karıştırın.
  5. Hamuru bir sıkma torbasına alın ve yağlı kağıt serili bir tepsiye, bir daire şeklinde sıkın. İkinci bir daire daha üzerine ekleyin, böylece halka şeklinde iki katlı bir yapı elde etmiş olacaksınız.
  6. Üzerine yumurta sarısı sürün ve dilimlenmiş badem veya fındık serpin.Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında 25-30 dakika hamur altın rengini alıp iyice kabarana kadar pişirin.
  7. Sürenin sonunda paris brestleri fırından çıkarıp soğumaya bırakın.

Pralin Kreması:

  1. Badem ve fındıkları bir fırın tepsisine koyup 180 derecelik fırında 10-15 dakika kavurun. Soğuduktan sonra kabuklarını soyun.
  2. Şekeri bir tavada karamelize edin ve tamamen eridiğinde badem ve fındıkları ekleyin. Karışımı bir tepsiye dökün ve soğumasını bekleyin.
  3. Soğuyan karamelize fındık ve bademleri bir mutfak robotunda çekin ve pralin ezmesi elde edin.
  4. Sütü bir tencerede ısıtın.
  5. Yumurta sarılarını ve şekeri bir kapta çırpın. Sütü azar azar yumurta karışımına ekleyin.
  6. Karışımı tekrar tencereye dökün ve kısık ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Kremanın kıvamı koyulaşana kadar pişirin.
  7. Kremayı ocaktan alın, içine pralin ezmesini ekleyin ve karıştırın.
  8. Tereyağını ve vanilini ekleyin, iyice karıştırın ve kremayı soğumaya bırakın.
  9. Tamamen soğuyan hamur enine kesin.
  10. Pralin kremasını sıkma torbasına koyun ve hamurun tabanına sıkın ve üzerini kapatın.
  11. Üst kısmını kapatın ve üzerine pudra şekeri ile file badem serpin.
  12. Paris brest servise hazır. Afiyet olsun.
  Servis Önerisi
  • Çilek, frambuaz veya yaban mersini gibi taze meyveler ile süsleyebilirsiniz.
  • Paris brest'i çikolata veya karamel sosu ile süsleyebilirsiniz.
  • Üzerine taze nane yaprakları, ince dilimlenmiş fındık veya badem serpebilirsiniz.
  • Paris Brest, kahve veya çay ile servis edebilirsiniz.
  Püf Noktası
  • Hamuru yaparken, tereyağının tamamen eridiğinden ve kaynadığından emin olun. Bu, unun hamura iyi bir şekilde karışmasını sağlayacaktır.
  • Unu ekledikten sonra hamuru iyice karıştırın ve pişirin. Hamurun tencerenin kenarlarından ayrılmasını sağlayın.
  • Yumurtaları tek tek ekleyin ve her bir yumurtayı tamamen karıştırın. Hamur, yumurta ekledikçe pürüzsüz ve akıcı hale gelmelidir. Hamurun kıvamı, koyu bir krema gibi olmalıdır.
  • Paris Brest’i pişirirken, sönmemesi için fırın kapaklarını kapalı tutun.
  • Pralin karışımını yeterince ince ve pürüzsüz olana kadar mutfak robotunda çekin.
  • Paris Brest’i soğumadan kesmeyin. Hamurun dağılmaması için tamamen soğuması gereklidir.

Tarif Kategorileri

Farklı Tatlı Tarifleri Fransız Mutfağı MasterChef Tarifleri Kremalı Tatlılar Tatlı Tarifleri