Meyveli Volovan
Hazırlanma Süresi : 25 dakika
Pişirme Süresi : 35 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Fransız mutfağından dünyaya yayılan vol au vent, ülkemizde 'volovan' ismiyle bilinir. Daha önce 'patty davaşı' olarak adlandırılan bu yemek, hem tatlı, hem de tuzlu versiyonlarıyla sunulur. Ana malzemesi milföy olan volovanın içi krema ve meyve parçaları ile doldurulur. Malzemeler hazırsa, meyveli volovan tarifine geçebiliriz.

Farklı versiyonları için erik kremalı volovan ve kabaklı volovan tarifine göz atın.

Meyveli Volovan Tarifi İçin

Malzemeler

Hamur için:

Kreması için:

Meyveli harç için:

Meyveli Volovan

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Milföy hamurlarını yuvarlak şekilde kesin. İki yuvarlak milföyü üst üste koyarak üsttekinin içerisinden bir küçük yuvarlak daha kesin.
  2. Yumurta sarısı sürerek önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15 dakika pişirilir. 
  3. Krema yapımı için, süt ve şekerli vanilin tencereye koyulur. 
  4. Ayrı bir kapta yumurta sarıları, şeker, un ve nişasta çırpılır. 
  5. Kaynayan sütten yavaş yavaş kaşık yardımı ile unlu karışıma dökülerek çırpılır.
  6. Süzülerek geri tencereye alınır ve kıvam alana kadar kaynatılır. Kıvam alan krema üzerine streç film çekilerek soğumaya bırakılır. 
  7. Meyveli harç için kuru üzüm sıcak su içerisine konarak yumuşaması beklenir. Elma ve ayva kabukları soyularak küçük küpler halinde kesilir. 
  8. Geniş bir tavada tereyağı eritilir, ayva ve elma ile şeker kavrulur. Yumuşamaya başladıklarında altı kapatılarak içerisine tarçın, kuru üzüm ilave edilir.
  9. Volovanların iç boşluk kısmı krema ile doldurulur. En üste meyveli harç koyulur. Afiyet olsun.

Tarif Kategorileri

Milföylü Tarifler Meyveli Tatlı Tarifleri Kremalı Tatlılar Fransız Mutfağı

Benzer Tarifler

Socca
Croque Monsieur
Belle Helene
Paris Brest
Confit de Canard
Pissaladiere