Köri Soslu Midye
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 2 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Hint mutfağında sık sık tüketilen köri, zerdeçal, kimyoni zencefil gibi baharatların karışımından oluşur. Özellikle tavuk yemeklerinde tercih edilen köriyi, bu kez midye yapımında kullandık. Malzemeler hazırsa, Fransız usulü köri soslu midye tarifine geçebiliriz.

Köri soslu tavuk ve köri soslu makarna tarifine de göz atın.

Köri Soslu Midye Tarifi İçin

Malzemeler

Köri Soslu Midye

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Midyeler yıkanır ve temizlenir.
  2. Tavaya tereyağı eklenerek soğan kavrulur.
  3. Sarımsak ve köri eklenerek kavrulmaya devam edilir.
  4. Un ve krema eklenerek pürüzsüz olana kadar karıştırılır. 
  5. Su ve midye ayrı bir tencerede midyelerin ağzı açılana kadar pişirilir.
  6. Midyeler süzülerek soslu tavaya alınır. 
  7. Birlikte 5 dakika pişirilir ve maydanoz serpilerek servis edilir. Afiyet olsun. 

Tarif Kategorileri

Tuzlu Atıştırmalık Tarifler Fransız Mutfağı

Benzer Tarifler

Socca
Croque Monsieur
Belle Helene
Paris Brest
Confit de Canard
Pissaladiere