Flamiche
Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 1 saat 20 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Fransa'nın meşhur yemeği flamiche, lezzetli tart hamuru içerisinde, kremalı pırasalı dolgu ile damaklarda iz bırakıyor. Malzemeleriniz hazırsa flamiche tarifinin detaylarına geçebiliriz.

Fransız mutfağından bask usulu tavuk, craquelin ve patates sufle tariflerine de göz atın.

Flamiche Tarifi İçin

Malzemeler

Tart için:

İç dolgu için:

Flamiche

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Un ve tuzu büyük bir kapta birleştirin. Küp doğranmış tereyağını ekleyin ve parmak uçlarınızı kullanarak karışımı kum dokusuna getirin.
  2. Suyu, her seferinde bir çorba kaşığı ekleyin ve hamur bir araya gelene kadar - gerektiği kadar su ekleyerek karıştırın. Fazla karıştırmamaya özen gösterin.
  3. Hamuru hafifçe unlanmış bir zemine alıp top haline gelene kadar yoğurun. Hamuru yağlı kağıt üzerine alarak üzerine bir yağlı kağıt daha ekleyin.
  4. Merdane ya da oklava yardımı ile 25 cmlik bir daire şekli aldırın. 
  5. Hamuru dikkatlice tart kalıbına alın ve sertleşene kadar soğutun.
  6. 210 derecede fırını ısıtın.
  7. Çatalla hamur üzerinde delikler açın ve üzerine yağlı kağıt koyarak kuru nohut ya da fasulye ile ağırlık yapın. 
  8. Fırında 15 dakika pişirin, ağırlığı üzerinden alın. 
  9. Tavaya orta ateşte pastırmaları ekleyin, altın rengi olana kadar 5 dakika pişirin. Pastırmaları başka bir tabağa alın. 
  10. Pastırma yağının 1 çay kaşığı hariç hepsini atın. Tereyağı ekleyin ve eridikten sonra doğranmış arpacık soğanı ekleyin. Yarı saydam olana kadar pişirin.
  11. Dilimlenmiş pırasaları ekleyin, karıştırın. Su ekleyin, pırasalar yumuşayana kadar yaklaşık 8 ila 10 dakika pişirin. Tuz, karabiber ve muskat ile tatlandırın.
  12. Pastırmayı geri ekleyin. Unu karıştırın ve sürekli karıştırarak birkaç dakika pişirin. Ardından sütü ekleyip koyulaşana kadar karıştırarak pişirin. Krema ilave edin ve karıştırın. 
  13. Tavayı ısıdan çıkarın ve hafifçe soğumaya bırakın. Daha sonra yumurtaları ve 1 su bardağı peyniri ekleyerek karıştırın. 
  14. Harcı tartın ortasına yerleştirin ve kalan peyniri üzerine koyun 200 derecede 35-40 dakika pişirin. Ilık servis edin. Afiyet olsun. 

Tarif Kategorileri

Pırasalı Tarifler Peynirli Tarifler Fransız Mutfağı Şarküteri Tarifleri Tart Tarifleri

Benzer Tarifler

Socca
Croque Monsieur
Belle Helene
Paris Brest
Confit de Canard
Pissaladiere