Espanyol Sos
Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 1 saat
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Fransız mutfağında kullanılan 5 temel sostan bir tanesi espanyol sostur. Kahverengi sos olarak da geçen bu sos için malzemeleriniz hazırsa tarifin detayları aşağıda.

Fransız mutfağının temel soslarından beşamel sos ve velute sos tariflerine de göz atabilirsiniz. 

Espanyol Sos Tarifi İçin

Malzemeler

Espanyol Sos

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Tereyağı tencere içerisinde eritilir. Soğan, patates, kereviz sapı ve havuç iri parçalar halinde bölünür. Tereyağında 5 dakika karıştırılarak kavrulurlar. 
  2. Kavrulan sebzelere et suyu, tuz karabiber ve domates püresi  eklenerek karıştırılır. 
  3. 2 saat kayan sos tülbentten geçirilerek süzülür. 
  4. Kullanıma hazırdır. Afiyet olsun. 

Tarif Kategorileri

Fransız Mutfağı Sos Tarifleri

Benzer Tarifler

Croque Monsieur
Belle Helene
Paris Brest
Confit de Canard
Pissaladiere
Krokan Bush