En Papioulette
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 2 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

En papioulette yağlı kağıt içerinde fırında sebze ve özellikle balıkların pişme şeklidir. Bu şekilde pişen balıklar oldukça lezzetli ve sulu olur. Fransız mutfağında çok sevilen bu yemek, özellikle somon ile hazırlanır. Malzemeleriniz hazırsa tarifin detayları aşağıda. 

Alternatif balık tarifleri için fırında balık, balık rilette ve alabalık dolması tariflerine göz atabilirsiniz. 

En Papioulette Tarifi İçin

Malzemeler

En Papioulette

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Fırını 200 derecede ısıtın.
  2. Bir kapta tereyağı, sarımsak, maydanoz, arpacık soğan, tuz ve karabiberi harmanlayın. Limonu doğrudan kase içerisine rendeleyin. İyice karıştırın. 
  3. Limondan 8 dilim kesin kenarda beklesin. 
  4. Yağlı kağıttan parçalar kesin. İçerisine ıspanak, üzerine somon, limon dilimi, domates ve hazırlanan yağ karışımından ekleyerek yağlı kağıdı kapatın. 
  5. Bu her fileto yağlı kağıttan keseler şeklinde hazırlanır. 
  6. Fırında 15-20 dakika pişirin ve kıyılmış maydanoz ile servis edin. Afiyet olsun. 

Tarif Kategorileri

Fransız Mutfağı Ispanaklı Tarifler Fırın Yemekleri Balık Yemekleri

Benzer Tarifler

Belle Helene
Paris Brest
Confit de Canard
Pissaladiere
Krokan Bush
Portakallı Parfe