Deniz Ürünlü Balık Dolması
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 2 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Deniz Ürünlü Balık Dolması Tarifi İçin

Malzemeler

Deniz Ürünlü Balık Dolması

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Levreğin pullarını ve kemikli kısımlarını temizleyin. Sarımsakları soyup kıyın. Midye, karides, yengeç ve istridye etlerini yıkayıp küçük küçük doğrayın.
  2. Tavada 1 kaşık zeytinyağını ısıtıp sarımsağı soteleyin. Midye, karides, yengeç ve istridyeyi ilave edip yumuşayıncaya kadar sotelemeye devam edin.
  3. Ocaktan alıp ılınmasını bekleyin ve robotta püre halinde ezin.
  4. Levreğin içini hazırladığınız deniz ürünlü içle doldurup üzerine tuz ve karabiber serpin.
  5. 2 kaşık zeytinyağını tavada ısıtıp balık dolmasını iki taraflı kızartın ve  fırın kabına alın. 150 dereceye ayarlı fırında 15 dakika  pişirip servis tabağına alın.
  6. Rezeneyi temizleyip dilimleyin. Kalan zeytinyağını tavada ısıtın. Rezene ve sarımsağı ekleyip soteleyin.
  7. Levrek dolmasını servis tabağına alıp rezeneli sos ve portakal dilimleriyle süsleyerek servis yapın.

Dilerseniz, düşük kalorili nefis fırında levrek tarifini de deneyebilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Akşam Yemeği Fırın Yemekleri Dolma Tarifleri Balık Yemekleri

Benzer Tarifler

Belle Helene
Paris Brest
Confit de Canard
Pissaladiere
Krokan Bush
Portakallı Parfe