- Levreğin pullarını ve kemikli kısımlarını temizleyin. Sarımsakları soyup kıyın. Midye, karides, yengeç ve istridye etlerini yıkayıp küçük küçük doğrayın.
- Tavada 1 kaşık zeytinyağını ısıtıp sarımsağı soteleyin. Midye, karides, yengeç ve istridyeyi ilave edip yumuşayıncaya kadar sotelemeye devam edin.
- Ocaktan alıp ılınmasını bekleyin ve robotta püre halinde ezin.
- Levreğin içini hazırladığınız deniz ürünlü içle doldurup üzerine tuz ve karabiber serpin.
- 2 kaşık zeytinyağını tavada ısıtıp balık dolmasını iki taraflı kızartın ve fırın kabına alın. 150 dereceye ayarlı fırında 15 dakika pişirip servis tabağına alın.
- Rezeneyi temizleyip dilimleyin. Kalan zeytinyağını tavada ısıtın. Rezene ve sarımsağı ekleyip soteleyin.
- Levrek dolmasını servis tabağına alıp rezeneli sos ve portakal dilimleriyle süsleyerek servis yapın.
Dilerseniz, düşük kalorili nefis fırında levrek tarifini de deneyebilirsiniz.