Coq Au Vin
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 1 saat 40 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Kökeni Fransız mutfağına dayanan coq au vin, mantar, sarımsak ve havuç ile pişirilmiş bir tavuk yemeğidir. Fransız mutfağında şarapla hazırlanan bu yemek, defne yaprağı, maydanoz ve kekik gibi malzemelerle zenginleştirilir. Malzemeleriniz hazırsa, Fransız mutfağından nefis coq au vin tarifine geçebiliriz.

Chili con carne ve pipian soslu tavuk tarifine de göz atın.

Coq Au Vin Tarifi İçin

Malzemeler

Coq Au Vin

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Tencereye yağ alınır. Tavuk butların her iki yüzeyine tuz ve karabiber koyularak tavda renk alana kadar kızartılır. Kenara alınır. 
  2. Aynı tavada kesilmiş havuç, soğan ve sarımsak sotelenir. Un ilave edilerek kavrulur. 
  3. Suyun bir kısmı eklenerek 5 dakika pişirilir ardından kalan su, tavuklar, kekik dalı ve maydanoz eklenerek kapağı kapalı yarım saat kadar pişirilir.
  4. Ardından arpacık soğanlar eklenerek pişirilmeye devam edilir. 
  5. Mantarlar temizlenerek 2-3 parçaya bölünür. Tavaya yağ eklenir, limon suyu ve 2 kaşık normal su ile mantarlar pişirilir. 
  6. Mantarlar tavukların içerisine eklenir. Afiyet olsun. 

Tarif Kategorileri

Akşam Yemeği Sulu Yemek Tarifleri Tavuk Yemekleri Tencere Yemekleri Fransız Mutfağı

Benzer Tarifler

Croque Monsieur
Belle Helene
Paris Brest
Confit de Canard
Pissaladiere
Krokan Bush