Confit De Canard
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 2 saat 30 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Fransızca'da "confit" kelimesi "korumak" anlamına gelir. Meyve ve sebzeler de dahil olmak üzere farklı gıdalara uygulanabilir. Et söz konusu olduğunda, etin düşük sıcaklıkta yağ altında önce mühürlenmesi, ardından yavaş pişirilmesi tekniğini ifade eder. Fransızca'da Confit de Canard olarak adlandırılan Duck Confit, zarif ve klasik bir Fransız bistro yemeğidir. Buradaki en önemli şey ördeğin kendi yağında yavaş pişirilmesi ve muhteşem yumuşaklıkta et elde edilmesi yöntemidir. Confit geleneksel olarak koruma amacıyla yapılıyordu ve ördeğin uzun süre saklanmasına yardımcı oluyordu. Malzemeler hazırsa, confit de canard tarifi için detaylara geçebiliriz.

Bir Porsiyon Confit de Canard Kaç Kalori?

Bir porsiyon Confit de canard 492 kalori.

Seezling ördek ve Pekin ördeği tarifine de göz atabilirsiniz.

Confit De Canard Tarifi İçin

Malzemeler

Confit De Canard

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Öncelikle bir karıştırma kabında marinasyon için sarımsak, taze kekik, biberiye, defne yaprağı ve tane karabiberi karıştırın.
  2. Bir kaba ördek butlarını alın ve üzerine karıştırdığınız malzemeleri güzelce yedirin ve kabı streçleyin bir gece bu şekilde bekletin.
  3. Marine edildikten sonra ördek bacaklarını fırın kabına alıp üzerini ördek yağı ile kaplayın.
  4. Bu esnada eğer ördek yağı bulamazsanız 2 adet ördek butunu birkaç dal kekik ve defne yaprağı ile kaynatıp yağını elde edebilirsiniz.
  5. Yağı ördeğin üzerine dökün ve güzelce yedirin.
  6. Güveç kabına ördek butlarını alın ve üzerine ördek yağını ilave edin.
  7. Güveci fırına verin ve 150 dereceye ayarlayın.
  8. Fırını önceden ısıtmayın çünkü ördeği mümkün olduğunca yavaş ve yumuşak bir şekilde pişirmelisiniz.
  9. 2 saat boyunca fırında pişen ördek konfileri çıtır görünmeye başladığı anda sıyı 190 dereceye yükseltin ve 15 dakika daha pişirin.
  10. Kızaran ördek konfileri servis tabağına alın, yanına taze yeşil salata ve fırında patates eşliğinde servis edin, Afiyet olsun.
  Servis Önerisi

Sotelenmiş mantar ve fırında patates eşliğinde servis edebilirsiniz.

  Püf Noktası
  • Ördek konfileri yeniden ısıtmak ve gevrekleştirmek için fırını 220 dereceye ayarlayıp 10 dakika ısıtın.

Tarif Kategorileri

Ana Yemek Tarifleri Et Tarifleri Fransız Mutfağı

Benzer Tarifler

Belle Helene
Paris Brest
Pissaladiere
Krokan Bush
Portakallı Parfe
Ciğer Terin