Bagna Cauda
Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 3 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Fransa’nın Provence bölgesine özgü Bagna cauda çeşitli çiğ sebzeler ile beraber yenen bir sostur. Dip sosta denebilir. Mevsiminde taze sebzeleri jullien şeklinde çubuk çubuk doğrayarak sosun yanında servis edilir. Sebzeler sosa bandırılarak yenir. 

Fransız mutfağından lezzetli  echaude de carmaux ve keçi peynirli sufle kiş tariflerine göz atabilirsiniz. 

Bagna Cauda Tarifi İçin

Malzemeler

Bagna Cauda

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Sarımsaklar ayıklanır, ezilir. 
  2. Bütün malzeme aynı anda tencereye koyulur ve ançüezler eriyene kadar pişirilir. 
  3. Taze sebzeler eşit boyutlarda çubuk şeklinde kesilir. Tabağın yanına koyularak servis edilir.
  4. Afiyet olsun. 

Tarif Kategorileri

Fransız Mutfağı Sos Tarifleri Farklı Sebze Yemekleri

Benzer Tarifler

Belle Helene
Paris Brest
Confit de Canard
Pissaladiere
Krokan Bush
Portakallı Parfe